Nog niet publiceren. Deze is nog niet af/moeten een aantal punten aan verbeterd worden.

7 tips voor het starten van je website

 

Een nieuwe website maken is ontzettend leuk en spannend; eindelijk kun je al die ideeën voor de nieuwe website gaan uitwerken. Maar we zien vaak terug dat veel mensen een nieuwe website maken ook vaak lastig vinden. Dit is ook logisch, want waar ga je beginnen? In dit artikel gaan we uitleggen in welke volgorde je kunt werken en waar je op moet letten bij het maken van een nieuwe website.

 

1. Maak een plan van aanpak

Het is ontzettend belangrijk om te beginnen met een plan van aanpak. Dit zorgt ervoor dat je helder voor jezelf hebt wat je precies met je website wilt bereiken en daarmee kun je beter beslissen hoe je dit kunt doen. Dus bepaal het doel van je website. Wie is de doelgroep van je website? Wil je met je website entertainen, informeren, betrokkenheid genereren of iets anders? Dit soort vragen kunnen je helpen om je website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de doelen hiervan.

 

2. Je design afstemmen op je huisstijl

Heb je al nagedacht over wat je huisstijl gaat zijn, of heb je deze wellicht al een? Hierbij kun je denken aan een lettertype dat jij als persoon of je bedrijf altijd gebruikt. Maar wat hier ook bijhoort zijn de kleuren die je gebruikt. Je design kun je hierop aanpassen door de (achtergrond) kleuren aan te passen en door het lettertype op te maken naar jouw wens. Als bedrijf zijnde is het belangrijk om overal dezelfde huisstijl te gebruiken om zo de herkenbaarheid van je bedrijf te vergroten. 

 

3. De home-page

De allereerste pagina die je bezoekers te zien krijgen is je home pagina, dit is dan ook vaak de belangrijkste pagina van je website. Zie deze pagina dan ook als je visitekaartje, het is immers een eerste indruk dat bezoekers van je krijgen. Het is dus handig om met deze pagina te beginnen, om vervolgens de rest van je pagina's aan te maken. Het is dus verstandig om eerst goed na te denken over wat je precies op je home pagina wilt zetten en waar je doelgroep naar opzoek is als ze je website bezoeken. 

 

Geef je homepage een goede titel die niet te lang is. Bezoekers moeten in één oogopslag kunnen zien waar je website voor is. Visuals zijn ook steeds belangrijker voor een moderne website. Zorg dus dat er een goede balans tussen tekst en (relevante!) afbeeldingen is. 

 

4. Probeer de elementen uit

Voordat je daadwerkelijk al je pagina's gaat indelen is het goed om kennis te maken met de elementen in de editor. Je kunt op een pagina alle elementen uitproberen om te zien wat de mogelijkheden hiermee zijn en om te zien hoe deze je website kunnen optimaliseren. 

 

Er zijn veel elementen die erg nuttig zijn, maar vaak over het hoofd worden gezien. Een voorbeeld hiervan is de witruimte. Dit element zorgt voor rust en overzicht op je website, doordat je hiermee ruimte tussen elementen kan creëren. 

 

5. Het indelen van je pagina's

Je kunt nu beginnen met het aanmaken van verschillende pagina's. Het is verstandig om te werken met sub-pagina's, zodat je menu overzichtelijk blijft. Een menu met veel verschillende pagina's wordt al snel onoverzichtelijk, zie de linker afbeelding. Wanneer je met sub-pagina's werkt, krijg je een overzichtelijkere weergave van je pagina's, zie hiervoor de rechter afbeelding. 

6. Vul je pagina's met content

Het is nu tijd om je pagina's te gaan vullen. Hiervoor is het belangrijk dat je de juiste informatie op de juiste pagina zet, zodat deze gemakkelijk vindbaar is. Ook is structuur erg belangrijk, in deze eerdere post staat omschreven hoe je het beste structuur kunt aanbrengen in je pagina's om je website zo professioneel mogelijk te laten ogen.

7. Controleer je mobiele versie

We hebben responsive designs, maar alsnog kan het zijn dat je mobiele versie niet optimaal is. Dit kan bijvoorbeeld komen door het verkeerd gebruik van kolommen. Je kunt meerdere elementen in één kolom plaatsen om te zorgen dat deze in de mobiele versie bij elkaar komen te staan. Soms zien we dat er in één kolom slechts één element geplaatst wordt. Voor de website op desktop ziet dit er goed uit, maar op de mobiele versie kunnen afbeeldingen en tekst dan van elkaar gescheiden worden. Dit is een reden om altijd goed je mobiele versie te checken wanneer je je website online zet.

 

 

 

 

Voor verdere informatie over hoe je het best kunt beginnen met je JouwWeb-website kun je op de link klikken voor meer informatie. Heb je zelf nog tips over wat belangrijk is voor het beginnen van je website? Of wat heeft jou het meest geholpen toen je met je website begon? Deel het met ons in de comments.

 

Geschreven door: Loes Cortenbach - Stagiaire online marketing en communicatie


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.