Je droom-job veroveren met een website als cv

Het is steeds belangrijker dat een cv er niet te standaard, maar origineel uitziet. Bedrijven ontvangen vaak ontzettend veel reacties op een vacature. In eerste instantie wordt gekeken naar hoe een brief en cv er uitzien. Het is dus belangrijk om een cv te hebben die eruit springt! Een originele en opvallende manier om een cv te maken is door middel van een website.

 

Waarom een website als cv?

Met een website als cv val je allereerst meteen op. Omdat dit een manier is die nog niet veel mensen gebruiken, laat je zien dat je creatief en origineel bent. Recruiters zullen zien dat je moeite hebt gedaan om een creatief cv te maken, iets dat altijd gewaardeerd wordt. Het is natuurlijk afhankelijk van de branche waarin je solliciteert, hoe je cv eruit zou moeten zien. In een creatieve branche zal een website cv het extra goed doen doordat er wordt gezocht naar originaliteit.

 

 

Daarnaast biedt een website je ook meer mogelijkheden dan een simpel Word-bestand. Je kunt op een website meer tijd stoppen in een opmaak die past en je kunt video en andere elementen toevoegen om je cv tot een hoger niveau te tillen. 

Wat is een logische opbouw van een website - cv? 

Je kunt ervoor kiezen om meerdere pagina's te maken. Op je home-page kun je bijvoorbeeld een korte motivatie schrijven over waarom je zo graag een (bepaalde) baan wilt en over wie jij als persoon bent. Je pagina's kun je vervolgens onderverdelen in verschillende secties. De onderdelen die je normaal in je cv zet (opleidingen, werkervaring etc.) kun je allemaal op één pagina zetten. Te veel pagina's maakt je website onoverzichtelijk, maak er daarom maximaal zes. Ook kun je een document met je cv toevoegen, zodat deze alsnog gedownload kan worden door de recruiter. 

Vanuit je website kun je ook meteen doorverwijzen naar andere websites, zoals je LinkedIn pagina. 

 

Let op: Maak je website overzichtelijk en niet te druk, hierdoor kun je een verkeerde indruk achterlaten. Je wilt natuurlijk dat je cv er professioneel en aantrekkelijk uitziet. Voor meer tips over hoe je een duidelijke structuur in je website aanbrengt kun je dit artikel bekijken.

 

Hieronder kun je een voorbeeld bekijken van een website-cv dat is gemaakt met JouwWeb:

 

 

Kortom: met een website voor je cv maak je een goede indruk en wordt je sneller onthouden door recruiters. Je hebt hiermee dus een grotere kans om op gesprek te mogen komen!

 

Enthousiast geworden over een website-cv? Maak er dan vandaag nog een! Bij JouwWeb kun je gratis al een eigen website maken. Voor uitgebreidere mogelijkheden en een eigen domeinnaam kun je ook een betaalde versie nemen. Heb jij al eens een website-cv gemaakt, of ga je dit doen? Deel het dan met ons in de comments!

 

Geschreven door: Loes Cortenbach - Stagiaire online marketing en communicatie


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.