SSL verbinding: wat betekent dit voor mijn website?

SSL verbinding is de laatste tijd steeds belangrijker geworden voor websites. Doordat het belang van beveiligde websites steeds groter wordt, hebben we bij JouwWeb al onze betalende klanten kosteloos van een SSL verbinding voorzien. Maar wat betekent dit nu eigenlijk voor je website? Voor veel mensen is dat nog onduidelijk. Vandaar dat in deze blogpost wordt uitgelegd wat voor jou de voordelen zijn van deze beveiligde verbinding.

 

Wat is een SSL verbinding?

SSL is de afkorting voor Secure Sockets Layer en het zorgt voor een veilige verbinding tussen een website en het internet. Dit is zowel voor de eigenaar van de website belangrijk als voor de bezoekers van de website. 

 

Waaraan zie ik dat mijn website beveiligde verbinding heeft?

Je ziet dat je een beveiligde website hebt doordat er HTTPS voor je url staat, bijvoorbeeld: https://www.jouwweb.nl. Daarnaast komt er een groen slotje links bovenin de adresbalk te staan. 

 

Wat is er precies beveiligd?

De internetverbinding van de website is beveiligd. Dit betekent dat er niks onderschept kan worden door derden. Tegenwoordig wordt dit steeds belangrijker door de toenemende online activiteit. De beveiligde verbinding werkt ook wanneer je gebruik maakt van een publiek netwerk, zoals wanneer je aan het werk bent in een koffietent of een andere openbare plek.

 

Er worden ook steeds meer financiële zaken online gedaan, waardoor deze privacy extra belangrijk is. Je kunt hierbij denken aan internetbankieren, maar ook aan het online bestellen van producten. Tijdens deze acties ben je vaak genoodzaakt om financiële gegevens of persoonlijke gegevens te delen, een SSL verbinding beschermd de website tegen het onderscheppen van deze gegevens. 

 

Vindbaarheid in zoekmachines

De veiligheid van websites en het internet wordt een steeds groter onderwerp. Vandaar dat zoekmachines als Google voorrang geven aan websites met een beveiligde verbinding. Doordat zoekmachines de voorkeur geven aan beveiligde websites, zul je wanneer je beveiligde verbinding hebt, hoger in zoekmachines komen dan websites die geen beveiligde verbinding hebben. 

 

Vertrouwen van klanten

Websites met een SSL verbinding zullen meer vertrouwelijk overkomen voor klanten. Hierdoor zullen zij waarschijnlijk eerder je website bezoeken, dan websites die geen beveiligde verbinding hebben. 

Daarnaast is het erg belangrijk om beveiligde verbinding te hebben wanneer je een webshop hebt, omdat vertrouwen hier in nog belangrijker is. Wanneer klanten iets willen bestellen en hun gegevens moeten delen, willen ze natuurlijk dat deze vertrouwelijk behandeld worden. 

 

 

SSL verbinding zorgt er dus voor dat de verbinding van je website tot het internet beveiligd is. Hierdoor kan niemand gegevens onderscheppen. Dit zorgt voor een betere ranking op Google, en voor meer vertrouwen bij je klanten. Wil je ook SSL verbinding voor je website? Meld je dan aan voor ons Pro-pakket, waarbij beveiligde verbinding inclusief zit.

 

Geschreven door: Loes Cortenbach - Stagiaire online marketing en communicatie


Reactie plaatsen

Reacties

mohamed abdullahi khadar
2 jaar geleden

xamdadalmar

Francois Nico
2 jaar geleden

Beste mensen van jouw web.
Op Facebook heb ik een advertentie van jou gezien waarin staat dat een betaalde versie veilig is, Ik heb van jullie een betaalde versie. Hondenvrienden. e-mailadres francois.nico2@gmail.com.
Daar hoorden een gratis email bij . nico@honden-vrienden.be . Daar heb ik een tweede website meegemaakt beschrijving van honden.
Deze wou ik als ik klaar was ook een betaalde versie van maken, maar als ik het goed begrijp kan ik daar dadelijk mee stoppen want dat is niet veilig doordat ik de twee samen Gekoppeld heb voel ik me niet meer veilig . Dus denk ik dat beter dan ook de betaalde versie wegdoen want vroeger toen ik met weps Website bouwen had ik dat allemaal niet aan de hand . Ik ben ook nog van plan een Derde te bouwen maar daar zal ik dan maar beter niet meer aan beginnen . Want zoals je zelf aangeeft op Facebook is een niet betaalde helemaal niet veilig. Graag meer uitleg via mail en liefst zo snel mogelijk want dit had ik echt niet van jullie verwacht. En de betaalde versie van mij zou dan hoger in Ranking komen op Google Maar ook daar zijn er altijd nog problemen Ik heb jullie daar al een paar keer over een e-mail gestuurd. Maar er is geen verbetering.Ik hoop dat je ook niet in de e-mail schrijven dat het wel veilig is een onbetaalde want anders had je het nooit op Facebook gezet.
Met vriendelijke groeten Francois Nico